17-03-2024 13:15:37

AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ın devasa projeler kamuoyunda büyük yankı buldu.

AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ın seçim vaadleri arasında yer alan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi gibi devasa projeler kamuoyunda büyük yankı buldu.
AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar’ın devasa projeler kamuoyunda büyük yankı buldu.

Aynı zamanda veteriner Hekim olan AK Parti Ardahan Belediye başkan adayı Yunus Baydar 31 Mart mahalli seçimler sonucunda belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı. 


Baydar, başta Hayvancılık Organize Sanayi Sitesi olmak üzere ağaç işleme atölyeleri, kadın istihdamına yönelik kadınların el emeklerini satabilecekleri kadın çarşısı, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara yönelik evde bakım projesi, su işleme ve paketleme tesisi, kura Nehri boyunca yapılacak sosyal alanlar ve hazine arazisi üzerinde yapılacak olan devaa projeleri anlattı.

"TEŞHİSİ KOYDUK, TEDAVİSİ DE BİZDE"

Sorunlara doğru teşhisi koymadığınız sürece doğru tedaviyi uygulayamazsınız diyen Baydar, şöyle konuştu;"Tüm bakanlarımızla istişare içerisindeyiz. Gecemizi gündüzümüze katmış durumdayız. Ardahanımızın büyük bir sorunu var göç sorunu. Bizde bunu kendimize dert edindik, bu sebeple de siyaset üstü çalıyoruz. İnsanlarımız iş için burayı terk etmiyorlar, o eskidendi. Şimdi köylerde traktörü olmayan ev yok. Refah tabana yayıldığı halde, gençler sosyal aktivite olmadığı için köylerden büyük şehirlere göç ediyorlar. Genç durmadığı için üretimde azalma oluyor. Hal böyle olunca Ardahanımız kalkınamıyor. Arazi toplulaştırmasıyla alt yapı sorunu çözülecek göçü tetikleyen önemli bir neden ortadan kalkacak. "

HOSB KURULACAK

Bizim projelerimize CHP 'nin hayali yetmez diyen Baydar, şöyle devam etti; "Allah nasip ederse seçilirsek HOSB 'i en kısa zamanda kurup, yerli sanayimiz hayvancılığı şaha kalkındıracağız. İnşallah. Ardahan'da üretilen hayvansal gıdalar buradan işlenip hak ettiği değerden satışa sunulacak. Böylece Türkiye 'nin dört bir yanında marka değerinde pazar bulacak.

Kadınlarımız evlerinde ve Halk Eğitim Merkezi 'nde ki kurslara katılarak çok güzel el sanatları üretiyorlar. Bu ürünleri satmaları için modern çarşı kuracağız. Satıcıların tamamı kadınlar olacak. Hem üretip, hem satacaklar. Dünyanın en kaliteli çam ağaçları bizde, bir yanda fidan dikerken, bir yanda da yaşlı ağaçları kuracağımız ahşap işleme atölyelerinde işleyip ekonomiye kazandıracağız."

 

KIŞIN DOĞAL BUZ PİSTİ PROJESİ

Kura Nehri akıyor Tiflis'i başkent yapıyor. Ancak geçtiği Ardahan göç veriyor. Bunun içinde bir proje geliştirdik. Doğal buz pisti yapacağız. Burada dünya şampiyonasına katılacak sporcular yetiştireceğiz.

Sözümün başında sosyal aktivite olamadığı için gençler batıya göç ediyor demiştik. İşte kalmaları için bir sebep olacak bu. Bu öyle sıradan bir şey olmayacak Moskova nasıl yapmışsa bizde öyle yapacağız. Kar ve buz bizim hep esaretimiz olmayacak, aslında bizim zenginliğimizdir ve biz bunu fırsata çevirebiliriz."

DOĞU ANADOLU 'UN İLK VE TEK HAYVANAT BAHÇESİ

 

AK Parti Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, devasa projelerin en ilginç olanını ise şöyle anlatı, "Ardahanımızı kalkındırmak için öncelikle zengin taraflarını keşfetmek lazım. Bizim bu zenginliklerimizlerden biri de Yalnızçam Kayak Tesisi; bizim burada hayata geçireceğimiz proje şu; Rusya'da Ren geyiklerini ithal edip buralarada koruma altına alınarak üreteceğiz. Kışın gelen turistleri kızaklarla Ren geyikleri çekecek. Tesisin içinde Doğu Anadolu'nun en büyük hayvanat bahçesini kuracağız.

Büyük bir turist patlaması olacak bu projelerimiz hayata geçtiğinde. Buda kalkınma demek , bu da işsizliğin son bulması ve göçün tersine dönmesi demektir. CHP'li belediye bir çivi çakmadan 5 yılın sonunda çekip giderken, biz devasa projelerle memlekete verdikleri zararı telafi edeceğiz." diye konuştu.

Baydar ayrıca tüm mahalle muhtarlarının daha iyi hizmet vermeleri için belediye tarafından yapılacak olan muhtar binaları aynı zamanda içinde kütüphane, tiyatro ve müzik salonlarıda olacak diyerek sözlerini bitirdi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI