19-01-2022 17:54:50

Adıyaman'da 797 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Adıyaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle 319 köy ve 478 mezra yolu kapandı. Yolların açılması için çalışmalar da devam etti. Öte yandan Adıyaman'da yarın için eğitime ara verildiği açıklandı.
Adıyaman'da 797 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Dün başlayan ve gece boyu devam eden kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Kar yağışı ile birlikte birçok köy ve mezraya ulaşımı sağlayan yol kapandı. Şu ana kadar kapanan 319 köy ile 478 mezra yolunun ulaşıma açılması için ekipler iş makineleriyle çalışma başlattı.

Bu arada, kent merkezinde 40 santimetreyi bulan kar yağışı sonrası çocuklar, okulların da tatil edilmesini fırsat bilerek kar topu oynayarak eğlendi. Bazı vatandaşlar ise uzun aradan sonra kar yağmasını çiftetelli oynayarak kutladı.

Kar yağışıyla birlikte buzlanmanın yaşandığı kent merkezinde kaldırımda yürüyen vatandaşların düşme anları ise güvenlik kameralarına yansıdı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Adıyaman'da kar yağışı sonrası oluşan buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği açıklandı.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle tatil kararı alındığı belirtilerek, "İlimiz genelindeki yoğun kar yağışına bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime 20 Ocak 2022 Perşembe günü de ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI