13-11-2023 11:07:26

Adalet Bakanı Tunç: AYM'de yeni reforma ihtiyaç var, başvurular birikti

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan yetki krizine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Tunç, "İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. Eğer seçim öncesi soruşturma başlamışsa dokunulmazlık dışındadır. Yargıtay terör suçları söz konusu ise dokunulmazlık dışındadır diyor. Sorunlar TBMM'nin çözebileceği hususlardır ve çözüm bulunur. AYM'de yeni reforma ihtiyaç var, başvurular birikti" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Tunç: AYM'de yeni reforma ihtiyaç var, başvurular birikti

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ve AYM'nin Can Atalay kararını tanımaması sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni bir açıklama daha geldi. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı bulunduğunu belirten Tunç, "Sorunlar TBMM'nin çözebileceği hususlardır ve çözüm bulunur. AYM'de yeni reforma ihtiyaç var, başvurular birikti" dedi.

ADALET BAKANI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan gerilime ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

"KONU HUKUK ZEMİNİNDE TARTIŞILIR VE NET ÇÖZÜM BULUNUR"

Tunç şu ifadeleri kullandı; "İki mahkememiz arasında görüş farkı var. Görüş farkını farklı noktalara çekmenin anlamı yok. Bunlar hukuk zemininde tartışılıp çözülebilecek konular. Konu hukuk zemininde tartışılır ve net çözüm bulunur.

"MİLLET DARBEYİ ÇOK İYİ BİLİR"

Görüş farklılıklarını başka noktaya çekmeye gerek yok. Millet darbeyi çok iyi bilir. Darbe açıklamalarının konumuzla alakası yok. AYM'de bir reform ihtiyacı var, başvurular birikti."

NE OLMUŞTU?

AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevindeyken TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. Daha önceden Atalay'a verilen hapis cezasını onaylayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise kararı tanımayarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

ERDOĞAN DA YENİ ANAYASAYI İŞARET ETMİŞTİ

Konuyla ilgili yorumu merakla beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada AYM-Yargıtay arasında yaşanan krizi yeni anayasa ile çözebileceklerini ifade ederek, "Gerekirse anayasa ve yasa değişiklikleri dahil tüm yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız" demişti.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI