22-07-2020 21:17:53

ABD'de 7.8 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberlere göre, Alaska Yarımadası açıklarında gerçekleşen depremin en yakın yerleşim noktasına uzaklığı, 98 kilometre. Oldukça geniş bir bölge için verilen tsunami uyarısı saatler sonra kaldırıldı.
ABD'de 7.8 büyüklüğünde deprem

ABD'nin Alaska Yarımadası'nda yerel saatle akşam 23.12'de çok şiddetli bir deprem oldu.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7.8 büyüklüğündeki depremin en yakın yerleşim noktası Perryville'e 98 kilometre uzaklıkta olduğunu bildiriyor. Sarsıntı yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

USGS, şiddetli depremin ardından büyüklükleri 5.7, 4.8, 4.6 ve 4.4 olan çok sayıda artçı sarsıntının kaydedildiğini aktardı.

Depremin ardından tsunami uyarısı verildi. Associated Press (AP), uyarının Güney Alaska, Alaska Yarımadası ve Aleutian Adası'nı kapsadığını duyurdu. Hawaii, ABD ve Kanada'nın diğer Pasifik kıyıları ise uyarıya dahil edilmedi.

Birkaç saat sonra ise ilan edilen tsunami uyarısı kaldırıldı.



Yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattı, Alaska Yarımadası açıklarından geçiyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI