03-03-2023 08:46:43

6'lı Masa'dan son dakika açıklaması: 6 Mart'ta aday açıklanıyor

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı toplantı sona erdi. Yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı adayımız konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart Pazartesi kamuoyuyla paylaşacağız" ifadeleri yer aldı.
6'lı Masa'dan son dakika açıklaması: 6 Mart'ta aday açıklanıyor

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarından oluşan 6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası, 6 genel başkanın imzası ile yayımlanan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CUMHURBAŞKANI ADAYI 6 MART PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28'inci Dönem TBMM ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz." 

Saadet Partisi Basın Biriminden verilen bilgiye göre ise; Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Liderler Buluşmasının 6 Mart Pazartesi 14.00'te gerçekleştirileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ'DEKİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI SONA ERDİ

6'lı Masa toplantısı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti kurmayları genel merkez ek binasında bir araya geldi. Saat 22.30'da başlayan toplantı, saat 02.30'da sona erdi.

Toplantı çıkışı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından gerekli açıklamayı yapacak" dedi.

AKŞENER 5 ST SONRA GENEL MERKEZDEN AYRILDI

Toplantının sona ermesiyle İYİ Partili kurmayları bir bir ayrılırken, Akşener saat 03.30'da partiden ayrıldı. Akşener, toplantı çıkışı basın ve medya mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Genel Merkez binası önünde toplanan partililer, Akşener'in çıkışı sırasında, "Gençliğin Umudu Meral Akşener", "İşte Lider, İşte Akşener" sloganları attı.

Öte yandan İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı bugün 13.30'da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

TOPLANTI SONRASI GENEL BAŞKANLARDAN İLK AÇIKLAMALAR

6'lı Masa toplantısı sonrası masadaki siyasi partilerin genel başkanları sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajı yayımladı.

Bugünkü toplantının ev sahibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karamollaoğlu, paylaşımında "Ortak bir anlayışla mutabakata vardığımız değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener.' Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ederim" dedi.

'ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemiz için hayırlı olsun. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak anlayışa ulaştık. Bu süreci ilk günden bugüne büyük bir gayretle yürüten başta ev sahibimiz sayın Temel Karamollaoğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullandı:

"Aziz Memleketimizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı, 'devlet' olma bilinci ve kazanmak inancı ile ortak bir iradeye sahibiz."

6 ST SÜREN TOPLANTIDA NELER YAŞANDI?

CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hande Fırat altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belirlemek üzere buluştuğu toplantıya ilişkin kulis bilgilerini paylaştı. Hande Fırat şunları aktardı: Gültekin Uysal aday olarak Kılıçdaroğlu'nun ismini masaya getirdi. 5 liderden bir sorun çıkmadı. Ancak Meral Akşener 'Partimin aktarmamı istediği şeyler var' diyerek söze başladı. Belediye başkanlarının ismini zikrettiği anda, Kemal Kılıçdaroğlu nazikçe Meral Akşener'in sözünü keserek 2 belediye başkanının görevine devam edeceğini belirtti. Bunun üzerine kararı Meral Akşener genel kurula götüreceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin ise konuya dair şu bilgileri verdi: Gergin bir toplantı olmuş. Meral Akşener'in masaya bazı isimleri getirmeye çalıştığı, Kemal Bey'in bunu engellediği biliniyor. Diğer isimlerden böyle bir karşı çıkma gelmemiş. Sayın Akşener 1 yıl önce aday olmayacağını ifade etmişti. Son günlerde Mansur Yavaş'ın adı gündeme geldi. 48 saat içinde 4 tane canlı yayına katıldı. Görev verilirse aday olurum dedi. Ki Ekrem İmamoğlu bile böyle iddialı bir açıklama yapmamıştı. 2024'te yaklaşan belediye seçimleri için mesaj veriyor. Diyor ki 'Ey Ankaralılar bakın öyle bir belediye başkanınız var ki Cumhurbaşkanlığına bile aday olabilir.' Adayın açıklanacağı gün bazı bakınlıkların da toplantıda kamuoyuna ilan edileceği bilgisi var. İçişleri Bakanlığı'nın İYİ Parti, Adalet, MEB, Dışişleri gibi bakanlıkların CHP'de olacağına dair ciddi kulisler var. Kazan kazan masası haline gelmiş. Herkes istediğini alıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI